Yüz estetiği

Kaş Kaldırma

kaş kaldırma

kaş kaldırmaKaş Kaldırma yüzün ifadesini etkileyen önemli bir işlemdir. Kadın, erkek fark etmeksizin kaşların duruşu, orantısı, ideal konumdan daha yüksek ya da inik olması genel yüz ifadesini belirler. Kaşların düşük olması mutsuz, yorgun, yaşlı bir görünüm oluşturur. Bu olumsuz görünüm başlangıç seviyesindeyse ameliyatsız alternatif Kaş Kaldırma yöntemleriyle çözüm sağlanabilir. Fakat ileri düzeyde görülen kaş düşmesinde deformasyon boyutu da yüksek olduğundan ameliyat zorunludur. Kaş Kaldırma estetiği sık uygulanan ve başarılı sonuçlar alınan oldukça kolay işlemlerdir.

Kaş Kaldırma Nedir? 

Kaş Kaldırma ihtiyacı çeşitli nedenlerle oluşabilir. Genellikle yaş alma ve yerçekimi etkisiyle oluşan kaş düşmesi ırsi, fazla mimik kullanımı, stres, zararlı alışkanlıklar, hastalık, kaza gibi nedenlerle de oluşabilir.  Kaş Kaldırma ihtiyacı olan kaşların tamamı ya da bir bölümü aşağıya doğru inik durumdadır. Bu durum yüzün ifadesini olumsuz etkilerken gözleri de kapatmaktadır. Kaş Kaldırma estetiği uygulanan kaşlar orantılı, ideal yükseklikte bir hale gelir. Cilt yapısı pürüzsüzleşir, gözlerin açılmasıyla aydınlık ve dinamik bir görünüm yakalanır. Yorgun, yaşlı ifade kaybolur. Kaş Kaldırma etkisiyle genç, mutlu bir ifade sağlanır.

Kaş Kaldırma Kimlere Yapılır?

Kaş Kaldırma estetiği için;

* 18 yaşını doldurmuş olmak

* Hamile ya da emzirme döneminde olmamak

* Alerjik reaksiyon oluşma riski bulunmamak

* Ciltte enfeksiyon ya da yara bulunmamak

* Kanser tedavisi görmüyor olmak gerekir.

Ameliyatsız Kaş Kaldırma Yöntemleri Nelerdir?

Kaş Kaldırma yöntemleri ameliyatlı ve ameliyatsız olarak uygulanabilir. Ameliyatsız yöntemler kısa sürede uygulandığı ve kolay iyileşme sağladığı için genç yaşlarda sıklıkla tercih edilmektedir. Botoks, dolgu, ip askı, vektör lift ameliyatsız kaş kaldırma yöntemleridir.

Botoks ile Kaş Kaldırma: Kaş Kaldırma yöntemlerindeki en pratik uygulamadır. Kaşlarda başlangıç seviyesinde düşüklük görülüyorsa, gülerken ya da hafif mimiklerde kaş uçları hafif derecede aşağıya iniyorsa botoks uygulamasıyla çözüm sağlanabilir. Botoks uygulamasında Clostridium Botulinum bakterisi enjektörle kaşın gerekli noktalarına aktarılır. Uygulama öncesi anestezik kremle kaş gölgesi uyuşturulur. 5-10 dakikada tamamlanan kısa ve pratik bir işlemdir.

Dolgu ile Kaş Kaldırma: Ameliyatsız yöntemlerden bir diğeri de dolgu uygulamasıdır. Hafif derecedeki kaş düşüklükleri için ihtiyaca göre kaş çevresi, göz kenarı, şakak, alın bölgelerine uygulanan dolgu uygulaması ile kaşta yükselme sağlanmaktadır. Bu işlemde hem bu alanlardaki çökme sorunu giderilir hem de kaşların kalkması sağlanır. Dolgu içeriği hyalüronik asitten oluşur. Uygulama öncesinde anestezik kremle iğne vurulacak alan uyuşturulur. Dolgu maddesi enjektörle gerekli bölgelere aktarılır. 5-10 dakika süren bu işlem her iki kaş veya tek kaş için yapılabilir.

İple Kaş Kaldırma: İple Kaş Kaldırma yöntemi lokal anestezi ile uygulanan bir işlemdir. Saç sınırı çizgisinden geçirilen iplerle kaş üstü derisi gerilir. Böylelikle kaşların yukarı kalkması sağlanır. 20-30 dakika süren iple Kaş Kaldırma yönteminde Fransız ipler kullanıldığında işlem Fransız İp askı yöntemi olarak geçmektedir. Bu iplerin kalitesinden dolayı kullanım süresi daha uzun olmaktadır.

Vektör Lift ile Kaş Kaldırma: Fotona lazer cihazı ile uygulanan Kaş Kaldırma yöntemidir. Alın bölgesine ve kaş çevresine uygulanan işlem alnın gerilerek kaşların da yukarı kalkmasını sağlar. Anestezik kremle uygulanan ve seanslar şeklinde yapılan bir işlemdir. 3-4 seansta istenen etki sağlanmaktadır. Vektör Lift işlemiyle amaçlanan alın ve kaş çevresindeki kolajen dokuların uyarılarak elastikiyet etkisinin oluşması ve cildin gergin, sıkı hale gelmesidir. Bu etki sayesinde kaşlar da yukarıya kalkarak lifting etkisi sağlanmış olur.

Ameliyatlı Kaş Kaldırma Yöntemleri Nelerdir?

Ameliyatla yapılan Kaş Kaldırma işlemleri şakak germe ve endoskopik kaş kaldırma işlemleridir. 

Şakak Germe ile Kaş Kaldırma: Temporal Lift de denilen şakak germe kaş düşüklüğünün ameliyatsız yöntemlerle giderilemeyeceği ve orta seviyede olduğu durumlarda yapılan bir operasyondur. Şakak germe ameliyatı kaşın dış kısmında yaşanan sarkma için oldukça uygundur. Saçın içerisinde oluşturulan kesi ile kaş üstündeki kaslar kaldırılır. Fazlalık deri bulunuyorsa kesilerek alınır. Lokal ya da genel anesteziyle uygulanan bu işlem sonrasında kaşların dış kısmının kalkmasının yanı sıra göz çevresi, şakak bölgelerinde gerilme ve sıkılaşma etkisi de sağlanır. 30 dakika civarında süren bir işlemdir.

Endoskopik Yöntemle Kaş Kaldırma: Kaş düşüklüğü ileri seviyedeyse ve kaşın tamamında görülüyorsa saçlı bölge içerisinden açılan minimal kesi ile minik kameralar yardımıyla kaşın tamamını kaldırmak mümkündür. Ameliyat lokal ya da genel anestezi ile yapılır. 30-40 dakika civarında süren uygulama kalıcılık açısından en uzun süreye sahiptir.

Kaş Kaldırma Sonrası İyileşme Dönemi Nasıl Geçer?

Kaş Kaldırma işlemleri sonrasında kişi günlük hayatına hemen dönebilir. Uygulama bölgesinde şişlik, kızarıklık, morarma gibi etkiler görülebilir. Bu etkiler ameliyatsız işlemlerde daha hızlı geçerken ameliyatlı işlemlerde 1 hafta sürebilir. İyileşme süreci dolgu, botoks, vektör lift uygulamalarında 1-2 gün, iple kaş kaldırma yönteminde 3-4 gün, ameliyatlı yöntemlerde ise 10-14 gün civarında sürmektedir.

İyileşme sürecinde dikkat edilmesi gereken durumlar şunlardır:

* Uygulama alanı darbelerden korunmalıdır. Uyurken sırtüstü yatılmalıdır.

* Sıcak banyo yapılmamalıdır. Hamam, sauna gibi buharlı ortamlarda bulunulmamalıdır.

* İlk 2 gün makyaj yapılmamalı, kozmetik sürülmemelidir. Epilasyon, peeling gibi işlemler yapılmamalıdır.

* Güneşte kalınmamalı, güneş koruyucu krem kullanılmalıdır.

Kaş Kaldırma Kalıcı Mıdır?

Kaş Kaldırma yöntemlerinin kalıcılığı birbirinden farklıdır. Kişisel özelliklere göre de değişen kalıcılık süresi ortalama olarak Kaş Kaldırma yöntemlerinde şu şekildedir:

Botoksla Kaş Kaldırma 3-6 ay, dolgu ile Kaş Kaldırma 8-12 ay kalıcılık gösterir. Fransız askı yöntemiyle Kaş Kaldırma 3-5 yıl, Vektör Lift ile Kaş Kaldırma 2-3 yıl sürmektedir. Ameliyatlı yöntemlerle yapılan Kaş Kaldırma işlemlerinin kalıcılık süresi oldukça uzundur. Şakak germe ve endoskopik kaş kaldırma yöntemleri kalıcı etki sağlayan yöntemlerdir. Fakat yıllar içerisinde yerçekimi, yoğun mimik kullanımı, cildin inceliği gibi nedenlerle az miktarda da olsa kaş düşmesi görülebilir.

Kaş Kaldırmanın Riskleri Nelerdir?

Kaş Kaldırma işlemlerinin çeşitli riskleri bulunur. Dolgu ve botoks uygulamalarının doğru dozda, doğru noktalara uygulanması, iple askı yönteminde malzeme kalitesi, doğru yerden uygulama sağlanması gerekir. Vektör lift yönteminde lazer kullanımından kaynaklı yanma riski bulunur. Ameliyatlı yöntemlerde kanama, enfeksiyon gibi sağlık sorunları oluşabilecek riskler arasındadır. İşlemlerin tamamında kötü bir estetik görünüm riski mevcuttur. Tüm bu risklerin ortadan kalkması ve Kaş Kaldırma işlemlerinin güvenle uygulanması işlemlerin nerede ve kim tarafından yapıldığına bağlıdır. Kaş Kaldırma estetiği mutlaka deneyimli plastik cerrah tarafından Sağlık Bakanlığı onaylı kurumlarda gerçekleştirilmelidir. 

Kaş Kaldırma Sonrasında Nasıl Bir Değişim Sağlanır?

Tüm Kaş Kaldırma yöntemlerinde amaç kaşların ideal biçim ve kalkıklıkta olmasıdır. Kaş Kaldırma işlemleri sonrasında şu değişiklikler sağlanır:

* Kaşların kalkmasıyla gözler daha belirgin hale gelir.

* Kaşlar kavisli, biçimli bir görünüm alır.

* Alında ve göz çevresindeki kırışıklıklar yok olur. Pürüzsüz ve sıkı bir cilt oluşur.

* Kişi daha genç gösterir.

* Kişinin yüz ifadesi değişir. Yaşlı, mutsuz, yorgun ifadenin yerini dinamik, canlı bir ifade alır. 

Kaş Kaldırma Fiyatları

Kaş Kaldırmada farklı yöntemler uygulandığı için öncelikle kişiye en uygun yöntemi belirleyebilmek için muayene olunmalıdır. Muayene sırasında kaştaki deformasyonun boyutuna, cilt yapısı, yaş gibi özelliklere göre hangi Kaş Kaldırma yönteminin uygulanacağı belirlenir. Kaş Kaldırma fiyatları yöntem, uygulama alanı büyüklüğü, plastik cerrahın deneyimi, kullanılacak malzeme ve cihazlar, anestezi çeşidi, başka işlemlerle kombine olup olmama gibi durumlara göre belirlenir. Ameliyatsız yöntemler ameliyatlı yöntemlere göre daha uygun fiyatlıdır. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir