Yüz estetiği

Çene Estetiği

çene estetiği

çene estetiğiÇene Estetiği çene bölgesinde deformasyon sorunu olanlar için geliştirilmiş ameliyatlı ve ameliyatsız tüm çene uygulamalarıdır. Çene ucunun orantısızlığı, küçüklüğü, büyüklüğü, çene hattının belirgin olmayışı çene deformasyonlarında en sık karşılaşılan sorunlardır. Genellikle ırsi özelliklerle doğuştan oluşan çene deformasyonları yaş alma, kaza, aşırı kilo alıp verme, hastalık gibi nedenlerle sonradan da oluşabilir. Çene Estetiği ile kişiye özel çözüm sunularak çene yapısı tüm yüzle orantılı olacak şekilde belirlenir. Çene orantılı, pürüzsüz, ideal büyüklükte bir görünüm alır.

Çene Estetiği Kimlere Yapılır?

Çene Estetiği çene görünümünden memnun olmayan, çenesinde kırışıklık, çizgi, orantısızlık, yamukluk, küçüklük, büyüklük gibi deformasyonlar bulunan kişilere yapılan işlemlerdir. Çene Estetiğinde kişinin yüz yapısı, çene deformasyonu, yaşı gibi faktörler göz önünde bulundurularak hangi yöntem uygulanacağı belirlenir. Bu yöntemler uygulanmadan önce şu şartlar da sağlanmalıdır:

* 18 yaşını doldurmuş olmak

* Hamile ya da emzirme döneminde olmamak

* Obez olmamak

* Alerjik reaksiyon riski bulunmamak

* Kanser şüphesi bulunmamak ya da kanser tedavisi görmüyor olmak

Çene Estetiğinde Uygulanan Ameliyatsız Yöntemler Nelerdir?

Ameliyatsız Çene Estetiği kişinin ihtiyacına göre botoks, dolgu ya da yağ enjeksiyonu olarak yapılabilir. 

Çene Botoksu: Masseter Botoksu da denilen çene botoksu Masseter kası (çiğneme kası) üzerine uygulanır. Clostridium Botulinum bakterisinden oluşan botoks içeriği enjektörle anestezik krem sürülmüş çene bölgesine uygulanır. 10-15 dakika süren bu işlem sonrasında kişinin kare, sert yüz görünümü oval, kalp biçimini alır. Orantısızlık, yamukluk gibi çene kusurları giderilir. Zarif, ince, hatlı bir çene hattı elde edilir.    

Çene Dolgusu: Çene dolgusu hyalüronik asit içeriğinin anestezik kremle uyuşturulmuş çene bölgesinin gerekli kısımlarına enjekte edilmesiyle yapılır. İşlem 10-15 dakika sürmektedir. Keskin çene hatları dolgu ile yumuşar. Kırışıklık, çökme, yamukluk, çizgi oluşumu gibi deformasyonlar çene dolgusu ile giderilerek yüzle uyumlu, pürüzsüz, genç bir çene yapısı oluşur.

Çeneye Yağ Enjeksiyonu: Çene bölgesine uygulanan bir diğer dolgu işlemi yağ enjeksiyonudur. Kişinin vücudundaki fazlalık yağlar Vaser Liposuction yöntemiyle alınarak çene bölgesinde gerekli noktalara enjekte edilir. Çeneye yağ enjeksiyonu lokal anesteziyle uygulanan bir işlemdir. İşlem liposuctionla birlikte 30-40 dakika sürer. Çeneye yağ enjeksiyonu ile çene bölgesinde orantılı, biçimli, kontürlü bir çene elde edilir. Cilt yağ enjeksiyonuyla pürüzsüz, nemli, canlı bir hale bürünür.

Çeneye yağ enjeksiyonu ve çene dolgusu yöntemlerine Jawline Dolgu denmektedir. Jawline kelimesi çene hattı anlamında olduğu için çene bölgesine uygulanan dolgu işlemleri toplu olarak bu adı almıştır. 

Çene Estetiğinde Uygulanan Ameliyatlı Yöntemler Nelerdir?

Çene Estetiğinde ameliyatlı yöntemler çene protezi, çene törpüleme, çene küçültme operasyonlarıdır.

Çene Protezi: Küçük çene yapısından memnun olmayanlar ve daha belirgin çene yapısı isteyenler için yapılan estetiktir. Ağız içinden açılan kesi ile Mandebular kemiği üzerine (çene köşelerine) konan protezler çeneyi hacimli ve estetik göstermektedir. Çene ucu küçük olan kişiler için çene ucu bölgesine çene altından açılan kesi ile protez konulmaktadır. Bu sayede çene daha öne çıkarak belirgin ve yüzle uyumlu hale gelir. Çene protezi lokal ya da genel anesteziyle uygulanmaktadır. İşlemin kapsadığı bölgeye göre 30 ile 60 dakika civarında sürer.  

Çene Törpüleme: Çene bölgesinin büyüklüğünden memnun olmayan kişilere uygulanan bir işlemdir. Genel anestezi ile uygulanır. Ağız içinden açılan kesi ile çene ucu bölgesi törpülenerek küçültülür. Ortalama 1-2 saat sürmektedir.

Çene Küçültme: Çenedeki deformasyon büyük boyutluysa ve törpüleme ile çözüm sağlanamayacak derecedeyse Genioplasti ameliyatı yapılır. Genioplasti genel anesteziyle uygulanan çene ucundaki kemik ve yumuşak dokuların çıkartılarak çenenin ideal boyuta getirilmesi işlemidir. Çene küçültme 1-2 saat sürmektedir. 

Çene Estetiği Sonrasında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Ameliyatsız Çene Estetiği sonrasında iyileşme süreci kısa ve hızlıdır. Kişi hemen günlük yaşamına dönebilir. 7-10 gün içerisinde çene bölgesinde istenen sonuca ulaşmak mümkündür. 

Ameliyatlı işlemler esnasında çene kemiği ile ilgili işlem yapıldı ise ameliyat sonrasında 1-2 gün hastanede kalmak gerekir. Ameliyatlı yöntemler sonrasında çene bölgesinde ağrı hissetmek normaldir. Bu süreçte doktorun önerdiği ağrı kesiciler düzenli olarak kullanılmalıdır. İyileşme sürecinde dikkat edilmesi gereken durumlar şunlardır:

* Çene bölgesine darbe almamak

* Çene üzerine yatmamak, uyurken sırt üstü yatmak

* İlk 5 gün sıvı gıdalarla beslenmek, sert, katı gıdalar almamak

* Ağız içi hijyenine dikkat etmek

* Yorucu faaliyetlerde bulunmamak, spor yapmamak

* Çok sıcak su ile yıkanmamak, yoğun buharlı ortamlarda bulunmamak

Çene Estetiği Kalıcılık Süresi Nedir?

Çene Estetiği uygulamalarında her yöntemin kalıcılık süresi farklıdır. Çene protezi, çene törpüleme, çene küçültme gibi ameliyatlı yöntemler ömür boyu kalıcılık sağlar. Ameliyatsız yöntemler ise kişinin genetik özellikleri ve yaşam biçimine göre belirli süre kalıcılık sağlar. Botoks 4-6 ay, dolgu 1-1,5 sene, yağ enjeksiyonu 2-3 yıl kalıcılık göstermektedir. Ameliyatsız uygulamalar etkisini yitirdiğinde yeniden yapılabilir.

Çene Estetiğinin Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Çene Estetiği hem görsel hem sağlık açısından pek çok fayda sağlamaktadır:

* Çene görünümü yüzün bütünüyle orantılı ve uyumlu hale gelir.

* Kadınlar oval, kalp şeklinde kadınsı yüz hatlarına kavuşur. Erkekler köşeli ve erkeksi bir yüz görünümü kazanır.

* Kişide estetik, genç, bakımlı bir görünüm oluşur.

* Alt çenenin çıkıklığı düzelir. 

* Çenedeki yamukluk, asimetri gibi sorunlar giderilir.

* Çenedeki büyüklük ya da küçüklük giderilir. Çene ideal boyuta getirilir.

* Konuşma zorlukları giderilir.

* Çiğneme zorlukları giderilir.

* Diş gıcırdatma, çene ağrısı gibi sorunlar giderilir.

* Kişi özgüven kazanır. Sosyal ilişkileri gelişir.

* Görsel iş sektörlerinde çalışan kişiler için avantaj oluşturur.

Çene Estetiğinin Riskleri Nelerdir?

Çene Estetiği kanama, enfeksiyon, alerjik reaksiyon, his kaybı gibi çeşitli riskler içerir. Çene görüntüsünün düzelmemesi, olumsuz estetik görünüm oluşması gibi görsel riskler de söz konusudur. Çene Estetiğinin risksiz ve güvenilir olması için ameliyatlı ya da ameliyatsız tüm Çene Estetiği işlemlerinin deneyimli bir plastik cerrah tarafından uygulanması gerekir. Uygulama öncesinde oluşma ihtimali olan tüm riskler tespit edilerek gerekli önlemler alınır. Deneyimli plastik cerrah tarafından Sağlık Bakanlığı onaylı kurumlarda gerçekleştirilen tüm Çene Estetiği işlemleri risksiz ve güvenilirdir. 

Çene Estetiği Sonrasında İz Kalır Mı?

Ameliyatsız Çene Estetiği uygulamaları kesi açılmadığı, enjektörle gerçekleştirildiği için ciltte iz oluşmaz. Ameliyatlı uygulamalarda ise ağız içinden kesi açılan yöntemlerde görünür iz kalmaz. Bazı ameliyatlı yöntemler çene altından açılan kesi ile yapıldığı için çene altı bölgesinde kesi izi kalmaktadır. Çene altı izi kişinin normal duruşunda belli olmaz. Ancak kafa yukarı kaldırıldığında belli olur. Kişinin izden rahatsız olma durumunda lazerle iz silme işlemleri uygulanarak ameliyat izi yok edilebilir.

Çene Estetiği Fiyatları

Çene Estetiği fiyatları uygulanacak yöntem, çene bölgesindeki deformasyon, doktorun deneyimi, kombine işlemler olup olmayacağı gibi çeşitli faktörlere göre belirlenir. Öncelikle plastik cerrah tarafından muayene olunarak çenede ihtiyaç duyulan işlem belirlenir. Fiyat bilgisi muayene aşamasından sonra belli olacaktır. Ameliyatsız yöntemler ameliyatlı yöntemlere göre daha uygun fiyatlıdır. Fakat ameliyatlı yöntemler de kalıcılık açısından avantaj sağlamaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir